Get Adobe Flash player

Фотоепилация

Какво представлява фотоепилацията?

IPL® (Intense Pulse Light) фотоепилацията е най-съвременният и ефективен метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване.  Тя е основана на принципа на селективната фототермолиза и се осъществява с апарати, които излъчват интензивна пулсова светлина (Intense Pulse Light). Меланина /пигментът който оцветява кожата) поглъща излъчената светлина и я трансформира в топлинна енергия, която се провежда по дължината на косъма до корена му, където избирателно нагрява фоликула на косъма и го разрушава без да уврежда кожата около него. Метода позволява да бъдат третирани малки и големи части от вашето тяло и е подхо за прилагане във всички области на тялото.

Важно е да се знае, че Трябва да се знае, че космите имат три фази на растеж, които се сменят през различни периоди от време в различните части от тялото и процедурата повлиява само космите в една от фазите на растеж (анагенната), в която коренът на косъма е добре оформен.

Студио НАОМИ работи с апартура от МАТИС БЪЛГАРИЯ, които доставят съвременна високотехнологична апаратура на един от най-големите израелски производители- ACTIVE OPTICAL SYSTEMS. Апаратурата отговаря на най-високите изисквания на стандартите за медицинска безопасност на САЩ, ЕС и Израел.

Преди фотоепилацията...

30 дни преди терапията е необходимо да прекратите отстраняването на космите, освен бръснене. В случай, че космите са дълги, 2-3 дена преди процедурата трябва да ги обръснете, тъй като най-добрата дължина на косъма при фотоепилация е около 1 мм).

Космите имат три фази на растеж, които се сменят през различни периоди от време в различните части от тялото, като фотоепилацията повлиява само в една от фазите – когато коренът на косъма е добре оформен.

Освен това две седмици преди фотоепилацията е препоръчително да спазвате следните правила:

  • да не се печете на слънце или в солариум.
  • да не използвате автобронзанти.
  • да не приемате лекарствени препарати като - антибиотици, транквиланти, таблетки за тен, които имат фотосенсибилизиращо действие.

Продължителност и резултати от фотоепилацията...

От 3 до 8 процедури (препоръчително е поне 7 процедури) са необходими за постигане на трайни резултати при фотоепилацията, като броят им е индивидуален за всеки и зависи от няколко основни фактора:

  • фототип: броят на процедурите е по-малък при хора с тъмни косми и светла кожа, докато при хора с много светли косми са необходими повече процедури поради по-малкото количество пигмент (меланин) в техните косми.
  • зона на третиране: в различните зони на човешкото тяло различно количество косми се намират във фаза на растеж (анаген). Поради тази причина броят на процедурите за различните зони е различен. Най-малко процедури са необходими за постигане на траен резултат в зоната на подмишниците и интимните части, а по-голям брой процедури са необходими за третиране на горна устна, брадичка и ръце.
  • тен на кожата: по-светлите кожи се повлияват по-бързо от фотоепилация, докато по-матовите и тъмни кожи се повлияват по-бавно. Поради тази причина не се препоръчва да се прави фотоепилация до 3 седмици след постоянно излагане на слънце или солариум.
  • пол: при мъжете се постига по бърз и видим резултат - особено при третиране на мишници, гръб и гърди. Това се дължи на факта, че космите при мъжете са по дебели, с по-големи фоликули и съдържат повече меланин.

Рискове от фотоепилацията...

Ако параметрите на процедурата са правилно избрани, странични ефекти не съществуват. Най-често срещаните са зачервяване и слаб оток за минути и  рядко часове след процедурата. Понякога, при по-матова кожа, е възможно да се формират корички на единични места и много рядко след като се отлюспят по кожата се оформят по-светли петна, които преминават без допълнителна терапия от няколко седмици до няколко месеца.

Продължителност на ефектът от фотоепилация..

Водещите специалисти в тази област, твърдят че ефектът зависи от индивидуалните свойства на организма, но средно е гарантирана за години, а за неговото задържане за по-дълъг период от време се препоръчва след приключване на определеният брой процедури, да се провежда по една процедура годишно.

Цени за фотоепилация може да видите тук